maandag 25 februari 2013

zomer en winter


Terwijl het buiten nog steeds maar geen lente wil worden, proberen we als groep de laatste hand te leggen aan de zomer- en winterweefsels. Een van de getouwtjes is inmiddels leeggehaald en uitgebreid bekeken tijdens de laatste weefkringbijeenkomst.

Er zijn in totaal 4 getouwtjes ingeregen met steeds een andere inrijg en een andere moeilijkheidsgraad en zoals altijd is het weer verbazingwekkend om te zien wat er allemaal met één schering kan worden gedaan: meer dan twee meter lengte en geen proefje is hetzelfde! Op de foto's is te zien dat er op dit getouwtje is gewerkt met twee kleuren in de schering, nl. wit en blauwgroen. De blokken zijn hier zo verdeeld dat ze niet gelijk lopen met de kleuren; je krijgt dus in de blokken als het ware een extra blok. Door de inslag steeds anders te maken, krijg je een scala aan mogelijkheden.
Dit zijn slechts proeven, maar door bij een uiteindelijk groter werkstuk de blokken groter te maken kun je op een eenvoudige manier toch mooie effecten krijgen. En... het zijn weefsels die al met weinig schachten (in dit geval 4) te weven zijn! Nu nog een bijpassend project.....; wordt vervolgd!

Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten